Flått hater hvitløk!

Den skremmende flåtten søker seg merkbart mindre til mennesker som spiser hvitløkstabletter som for eksempel Kyolic AGE.

I disse deilige vårdager ser vi frem til å endelig kunne oppholde oss mere ute, og mere i skogen. For noen er denne gleden blandet med redsel for flått og de ulike sykdommene den kan føre med seg. Vi kjøper alt av remedier og hjelpemiddler for å unngå dette, men studier viser at vi kan gjøre noe som er så mye enklere.

I Sverige ble det gjort et placebokontrollert studie¹ med ansatte i hæren,  som viser at hvitløk skremmer bort flått og andre blodsugende innsekter. Studiet viste at ved et inntak på 1200 mg hvitløk (2 tabl Kyolic AGE) så man tydelig effekt.

Hvitløken inneholder svovelstoffer som utsondres i huden og virker avstøtende for blant annet flått og mygg. Selv om Kyolic AGE er et luktfritt hvitløksprodukt, så har flåtten en luktesans som er flere tusen ganger sterkere enn oss.

Hunder og katter er også svært utsatt for flått, og de kan trygt spise Kyolic AGE, selv om dyr generelt ikke tåler fersk hvitløk. Kyolic inneholder ikke tiosulfat.

Dosering:

Katter og små hunder (2-10 kg); 1 tablett 3 ganger om dagen i ca en uke. Deretter 1 tablett daglig.

Middelstore hunder (11-15 kg); 2 tabletter 3 ganger om dagen i ca en uke. Deretter 2 tabletter daglig.

Store hunder (+ 25 kg); 3 tabletter 3 ganger om dagen i ca en uke. Deretter 3 tabletter daglig.

 

 

 

Anbefalingene baserer seg på veterinæren Gloria Dodds erfaringer med behandling av katter og hunder med Kyolic AGE. Dodd anbefaler følgende bruksområder:

  • Lopper, flått og tarmparasitter
  • Allmenn immunboost
  • Eliminering av fremmede emner og toxiner

Styrke dyrets allmennhelse

 

FAKTA OM FLÅTT

(Norsk Helseinformatikk/ NHI.no)

  • Flått eller skogflått er en liten edderkoppaktig midd som suger blod av fugl og pattedyr, inkludert mennesker, og kan i den forbindelse overføre en del sykdommer.
  • Flåtten biter seg fast på mennesker der huden er tynn, som regel på leggene, i knehasene og i lysken.
  • Ved flåttbitt bør flåtten fjernes så raskt som mulig. Dra den rett ut eller vri den langsomt ut av huden. Følg med bittstedet de nærmeste ukene.
  • Ved ca. 98% av alle flåttbitt skjer det ingen smitte, og du blir ikke syk.
  • En sjelden gang kan imidlertid flåttbitt være årsak til sykdom.
  • Borelliose, skogflåttencefalitt og anaplasmose er mer eller mindre uvanlige sykdommer forårsaket av flåttbitt

Artikler