Slik reduserer du kolesterolet – helt naturlig med plantesteroler

Riktig balanse i kolesterolet er viktig for en sunn hjertehelse. Er det ubalanse kan det føre til alvorlige sykdommer og helseproblemer. For noen vil behovet for å senke kolesterolet være til stede, for andre vil behovet for optimal balanse være det gjeldende.  Med noen enkle grep kan du selv balansere eller redusere kolesterolet og få en bedre helse. Kyolic Age + plantesteroler er et naturlig alternativ helt uten uønskede bivirkninger.

 

Det kan være flere årsaker til at du har høyt kolesterol. Noen mennesker er arvelig belastet og får svært høye kolesterolverdier. Dette kalles familiær hyperkolesterolemi, og kommer av spesiell brist i proteinet som fjerner kolesterol fra blodet.

Uten behandling er det stor risiko for hjerte- og karsykdommer. Flere opplever også forhøyet kolesterol uten å kunne forklare hvorfor, da er det viktig å få kontollert at det er en naturlig og sunn balanse mellom LDL- og HDL- kolesterol.

Uansett – de fleste tilfellene av høyt kolesterol har sammenheng med livsstil. Lite mosjon, røyking, alkohol og overvekt øker kolesterolet, selv om arvelig faktorer altså spiller en rolle.

Hva kan du selv gjøre for å senke kolesterolnivået?

Å leve et sunt og aktivt liv kan være noe av det viktigste du gjør for kolesterolet ditt, men med Kyolic Age + plantesteroler vil du kunne få en bedre og raskere reduksjon av kolesterolnivået i blodet. Lagret hvitløk inneholder antioksidanter, svovelforbindelser og andre viktige næringsstoffer som renser blodårene og fremmer elastisiteten. Dette sammen med plantesteroler, som også har dokumentert effekt mot forhøyet kolesterol, gir raske og gode resultater.

Mange mener at plantesteroler har en god effekt på forhøyet kolesterol og Tidsskrift for Den norske legeforening forklarer det slik:

«Inntak av 2 – 3 g plantesteroler per dag er assosiert med opptil 10 % reduksjon av totalkolesterolnivået og 13 – 15 % reduksjon i LDL-kolesterol nivå, mens HDL-kolesterolnivået ikke påvirkes signifikant.

Et lavere opptak av kolesterol fra tarmen fører til at mindre kolesterol fraktes til leveren. Dette fører igjen til at LDL-reseptoraktiviteten stimuleres og kolesterol tas opp fra plasma. Resultatet er følgelig at serum-kolesterolnivået synker. Absorpsjonen av både endogent produsert kolesterol og eksogent kolesterol fra kosten hemmes av plantesteroler. Dette antas å være forklaringen på at også personer med et lavt inntak av kolesterol kan ha effekt av plantesteroler.»

Kyolic Age + plantesteroler gir mer enn vanlige matvarer

Plantesteroler finnes naturlig i matvarer som vegetabilske oljer, nøtter, brød og kornprodukter. Et gjennomsnittlig inntak på 200 – 300 mg om dagen er vanlig. Men dette er ikke nok til å gi noen betydelig innvirkning på kolesterolnivået. Det er dokumentert at ved å innta plantesteroler i en dose fem ganger høyere enn det som finnes i et gjennomsnittlig europeisk kosthold reduseres blodets kolesterolnivå.

Her er en liste over mat du bør spise mer av hvis du er i en utsatt gruppe:

  • Gode oljer
  • Nøtter og mandler som snacks
  • Fisk
  • Avokado
  • Oliven og pesto
  • Frø og grove kornprodukter
  • Frukt, bær, grønnsaker, mais, bønner,
    linser, kikerter og erter

Slik senker du  kolesterolet med plantesteroler

EFSA (European Food Safety Authority) bekrefter at mellom 1,5 og 2,4 gram plantesteroler hver dag vil bidra til å redusere kolesterolnivået i blodet. Studier viser at reduksjonene kan ligge mellom sju og ti prosent etter tre uker.

Plantesteroler er plantenes eget kolesterol, og det er i stand til å redusere vårt menneskelige kolesterol. Det finnes naturlig i matvarer som nevnt over, men i små mengder. Vi må derfor innta plantesteroler i mer konsentrert form hvis vi skal oppnå de mengdene som kreves for en reduksjon av kolesterolet i blodet vårt.

Plantesteroler og kolesterol likner på hverandre i biologisk struktur, og konkurrerer om opptaket i tarmen. Med plantesteroler blir mindre kolesterol tatt opp i blodet, og mer skilt ut fra kroppen. Plantesteroler reduserer både kolesterolet som kommer direkte fra maten og det kolesterolet kroppen selv produserer.

Med Kyolic Age + plantesteroler har vi både hvitløk og plantesteroler i samme produkt, og dette gir deg et potent produkt med effektivt resultat.

Artikler