Helsepersonell

Lagret hvitløk – mer konsentrert effekt

Lagret hvitløk – mer konsentrert effekt

 

 

 

Lagret hvitløksekstrakt (AGE – Age Garlic Extract) har et høyere innhold av aktive stoffer enn naturlig hvitløk. Hvitløken kaldlagres på lufttette ståltanker i opptil 20 måneder. I prosessen forsvinner de flyktige, fettløselige svovelforbindelsene, som er årsaken til dårlig lukt og irritasjon i magesekken. Samtidig konsentreres hvitløkens aktive virkestoffer SAC (S-allyl Cysteine) og SAMC (S-allymercapto Cystein), som enkelt tas opp i blodbanen. Med andre ord omdannes flyktige fettløselige svovelforbindelser til stabile, lettopptakelige virkestoffer.

 

En tablett 20 ganger mer konsentrert* enn fersk hvitløk

 

SAC (S-allyl Cysteine) er en stabil, vannløselig svovelforbindelse. Den er luktfri og skånsom mot magen. Virkestoffet tas enkelt opp i blodbanen og gir et konstant opptak i kroppen.

 

*På virkestoffene SAC og SAMC

 

Lagret hvitløk kan bidra til å opprettholde god hjertehelse

Lagret hvitløksekstrakt (AGE) viser i kliniske studier effekt på å opprettholde god hjertehelse, blant annet normale kolestrolverdier.1,2,3

 

En dobbelt-blindet randomisert studie over 12 uker på 88 pasienter med ukontrollert høyt blodtrykk viste at både det systoliske og diastoliske blodtrykket ble signifikant redusert hos gruppen som tok 1200 mg (2 tab) lagret hvitløk daglig. Studien viste også at lagret hvitløk hadde positiv effekt på blodårenes smidighet og LDL-kolesterolet.4

Pågående studier ved Skånes
universitetssykehus i Lund

En større studie ved Skånes universitetssykehus (SUS) i Lund har som mål å vise at AGE kan gi bedre hjerte-kar-helse, redusere plakkdannelse og gi friskere blodårer. En samtidig substudie undersøker bedring av mikrosirkulasjon i huden og blodårenes elastisitet.
Mer enn 100 pasienter inngår i disse studiene. Sandra Lindstedt, thoraxkirurg ved SUS, leder studiet som ble avsluttet i slutten av 2018.

– Jeg håper studien vil bidra til mer kunnskap om hvordan vi ved hjelp av kost og livsstil eventuelt kan bidra til bedre hjerte- og karhelse. Kan vi til og med forhindre sykdom gjennom mat, vil det være fantastisk.

Sandra Lindstedt

Samfunnsengasjert produsent

Fakta om lagret hvitløksektrakt (AGE)

  • Inneholder S-allyl Cysteine (SAC)
    En stabil, vannløselige svovelforbindelse – med dokumentert helsebringende effekt
  • Biotilgjengelig
    De stabile vannløselige svovelforbindelsene gir et enkelt opptak i blodbanen og en bedre utnyttelse i kroppen.
  • Målbart
    Det stabile virkestoffet SAC gir et sikkert og konstant opptak i kroppen
  • Effektivt
    Hvitløkens aktive virkestoffer er konsentrert i en tablett som er 20 ganger sterkere enn fersk hvitløk

Vil du vite mer?

Ønsker du å avtale et møte eller motta mer informasjon om forskning innen AGE? Kontakt oss gjerne
Tlf. 92 44 00 99
E-post: Camilla.Fagertun@medicanatumin.no

I dag
  1. Varshney R, Budoff MJ.016. JNu r. 146:41 S-4 1S
  2. Matsumoto S, Nakanishi R, et al.2 16 J Nutr. 46 42 S-432S
  3. Nantz MP, Rowe CA, et al. 2012. Clin Nutr. 31(3):337-44
  4. K.Ried, N.Travica, A.Sali, The effect of aged garlic extract on blood pressure and other cardiovascular risk factors
    in uncontrolled hypertensives: the AGE at Heart trial, Integradet Blood Pressure Controll 2016; 9: 9–21.