Flått hater hvitløk

Den skremmende flåtten søker seg merkbart mindre til mennesker som spiser hvitløkstabletter som for eksempel Kyolic AGE.

I disse deilige vårdager ser vi frem til å endelig kunne oppholde oss mer ute, og mer i skogen. For noen er denne gleden blandet med redsel for flått og de ulike sykdommene den kan føre med seg. Vi kjøper alt av remedier og hjelpemidler for å unngå dette, men studier viser at vi kan gjøre noe som er så mye enklere.

I Sverige ble det gjort et placebokontrollert studie¹ med ansatte i hæren, som viser at hvitløk skremmer bort flått og andre blodsugende innsekter. Studiet viste at ved et inntak på 1200 mg hvitløk (2 tabl Kyolic AGE) så man tydelig effekt.

Hvitløken inneholder svovelstoffer som utsondres i huden og virker avstøtende for blant annet flått og mygg. Selv om Kyolic AGE er et luktfritt hvitløksprodukt, så har flåtten en luktesans som er flere tusen ganger sterkere enn oss.

Hunder og katter er også svært utsatt for flått, og de kan trygt spise Kyolic AGE, selv om dyr generelt ikke tåler fersk hvitløk. Kyolic inneholder ikke tiosulfat.

Dosering:

Katter og små hunder (2-10 kg); 1 tablett 3 ganger om dagen i ca en uke. Deretter 1 tablett daglig.

Middelstore hunder (11-15 kg); 2 tabletter 3 ganger om dagen i ca en uke. Deretter 2 tabletter daglig.

Store hunder (+ 25 kg); 3 tabletter 3 ganger om dagen i ca en uke. Deretter 3 tabletter daglig.

Anbefalingene baserer seg på veterinæren Gloria Dodds erfaringer med behandling av katter og hunder med Kyolic AGE. Dodd anbefaler følgende bruksområder:

  • Lopper, flått og tarmparasitter
  • Allmenn immunboost
  • Eliminering av fremmede emner og toxiner

Styrke dyrets allmennhelse